Adım Adım Dijital Pazarlama
Dijital pazarlama artık günümüzün bir parçası. Geçmişten daha az maliyetli, daha pratik ve daha hedefe yönelik…
Türkiye nüfusunun %50’sinden de fazlası internet kullanıyor. Hemen herkesin belirli internet rutinlerinin yanında online alış-veriş alışkanlığı var. Bu da demek oluyor ki, artık temeli sağlamlaşmış bir platform var ve biz bu platformda yer alan kitleye en hızlı ve en doğru şekilde ulaşmalıyız.
İşte tam da bu noktada karşımıza dijital pazarlama çıkıyor. Adım adım ilerleyelim. Dijital pazarlama nedir? Dijital pazarlama türleri nelerdir? Dijital pazarlama gerekli midir? Dijital pazarlama kanalları nelerdir? Gibi birçok sorunun yanıtını yazımızda bulabileceksiniz.
Dijital Pazarlama Nedir?
Dijital pazarlamanın uzun ve karmaşık terimlerle ifade etmeye gerek duyulmayacak basit bir tanımı var: Dijital mecraları kullanarak ürün ve hizmetlerinizi tanıtabileceğiniz, verimli bir pazarlama yöntemi.
Dijital Pazarlama Neden Gereklidir?
Giriş kısmında bahsettiğimiz gibi ülkemizde internet erişimi bir hayli yoğun durumda, dolayısıyla dijital dünya büyük bir müşteri pastasına sahip. Bu durumu göz önünde bulundurduğumuzda doğru yatırımı doğru hedeflemeyle yapan marka ya da tekil kişilerin rakiplerinden bir adım öne çıkacağı açık bir biçimde görülüyor.
Dijital Pazarlama Türleri Nelerdir?
İlerleyen yazılarımızda hepsine ayrı ayrı ve uzunca değineceğiz. Başlık halinde şöyle sıralayabiliriz;
–İçerik Pazarlaması
-Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)
–Sosyal Medya Pazarlaması
–E-Mail Pazarlama
–Viral Pazarlama
Dijital Pazarlama Kanalları Nelerdir?
Dijital pazarlamanın doğduğu ve kalbinin attığı mecra internettir. Mobil platformlar ve sosyal medya üzerinden de aktif pazarlama yapılabilir. Yine ilerleyen yazılarda mobil platform kanallarından, Facebook, Instagram, Linkedin ve bilumum sosyal medya mecralarında yapılabilecek pazarlamanın püf noktalarından detaylı bir şekilde söz edeceğiz.
Dijital Pazarlama Maliyetli midir?
Geleneksel satışa nazaran çok daha uygundur. Yalnızca bazı temel kriterlere dikkat etmek gerekir. Peki, nedir bunlar?
Google Ads ve SEO yönetiminde doğru anahtar kelime seçimi, negatif kelimelerin reklam dışında tutulması, doğru zamanlama ve doğru planlama, rekabet analizini doğru yapabilmek, günlük takibi sürdürülebilir hale getirmek, doğru lokasyon seçimi yapmak, hedef kitleye dikkat çekici, harekete geçirici cümlelerle hitap edebilmek…